Britz 4x4 Motorhomes Namibië

Britz 4x4 Rentals biedt u een keuze uit verschillende voertuigtypes waarbij u de mogelijkheid heeft om in het voertuig zelf dan wel buiten het voertuig in tentjes op het dak van uw wagen te overnachten.

In de vermelde tarieven is steeds een basisverzekering (Standard Excess) met een vrijstelling van 45.000 NAD inbegrepen. Deze vrijstelling kan u verlagen mits het betalen van een toeslag voor een Excess Reduction. Deze toeslag betaald u ter plaatse in het verhuurkantoor.

Evenals in Europese landen is het ook in zuidelijk Afrika verboden en af te raden om vrij te kamperen. Bij het in ontvangst nemen van uw motorhome krijgt u een wegenkaart met vermelding van de belangrijkste kampeerplaatsen in zuidelijk Afrika. Wil u vooraf reeds nakijken waar u kan verblijven dan is dat mogelijk op Caravanparks.com.

Alle 4x4 voertuigen zijn voorzien van een volledige leef- en keukenuitrusting, hebben een benzine- of dieseltank van 140 à 180 liter (4WD STX = 80 liter) en een watertank van 40 à 55 liter (4WD STX = 20 liter).

Klik hier voor een overzicht van de voertuigspecificaties.

Tarieven:
De vermelde tarieven zijn steeds per dag.
OPGELET !!! U moet er rekening mee houden dat bij deze tarieven steeds nog afzonderlijke toeslagen komen dewelke afhankelijk zijn van het verhuurstation waar u de huurwagen ophaalt en afgeeft. Deze toeslagen staan hieronder vermeld.
Periode: van 01/01/2016 tot 30/06/2016
TypeBeschrijving7-20 dagen21-27 dagen
Britz 4WD DCENissan 2.5L Diesel66,7565,15
Britz 4WD PTToyota Landcruiser 4.2L Diesel107,55105,95
Britz 4WD SCENissan 2.5L Diesel52,7551,15
Britz 4WD SLEToyota Landcruiser 4.2L Diesel90,7589,15
Britz 4WD STXNissan 2.5L Diesel64,3562,75
Periode: van 01/07/2016 tot 31/10/2016
TypeBeschrijving7-20 dagen21-27 dagen
Britz 4WD DCENissan 2.5L Diesel115,30113,50
Britz 4WD PTToyota Landcruiser 4.2L Diesel166,95165,25
Britz 4WD SCENissan 2.5L Diesel100,0098,35
Britz 4WD SLEToyota Landcruiser 4.2L Diesel141,50139,85
Britz 4WD STXNissan 2.5L Diesel111,05109,30

Inbegrepen:
- Standard Excess (vrijstelling van 45.000 NAD)
- Onbeperkte kilometers, wegenkaart met vermelding van kampeerterreinen (ter plaatse te vragen in het verhuurkantoor)
- Volledige leef- en keukenuitrusting: beddengoed (lakens, kussens, kussenslopen, slaapzak), badhanddoeken, keukenhanddoeken, bestek, glazen, borden, broodmes, broodplank, blikopener, kurkentrekker, bakpan, kookpotten, aardappelschilmes, grote kom, plastic dozen, gewone waterketel, vuilblik en borsteltje, brandblusapparaat, korte waterslang, stoelen om buiten te zitten, buitendouche, ijskast, gevulde watertank en gasfles(sen)
- 2 Extra chauffeurs
- Emergency contact number
- Transfers van de luchthaven naar het verhuurstation en vice versa
- Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen:
- Huurwaarborg Standard Excess: 45.000 NAD per huurperiode
- Huurwaarborg Excess Reduction 1: 20.000 NAD per huurperiode
- Huurwaarborg Excess Reduction 2: 2.500 NAD per huurperiode
De huurwaarborg kan enkel betaald worden met creditcard en wordt onmiddellijk geblokkeerd op de creditcard. De huurwaarborg wordt vrij gegeven wanneer het voertuig tijdig en zonder enige schade wordt ingeleverd.
- Contract fee: 100 NAD
- Handling fee in geval van boetes: 250 NAD
- Handling fee in geval van schade aan het voertuig: 500 NAD
- Cross border fee: 500 NAD
- GPS: 50 NAD per dag (maximum 750 NAD)

Toeslagen:
Verlaging van de vrijstelling
- Excess Reduction 1: 180 NAD per dag. Hierin is inbegrepen - onbeperkte kilometers, excess reduction 1 (vrijstelling van 20.000 NAD), volledige leef- en keukenuitrusting, gevulde watertank en gasfles(sen), 1 extra chauffeur, wegenkaart, kampeergids, plaatselijke taksen. De huurder is echter steeds volledig verantwoordelijk voor de herstelling en/of vervanging van een gebroken windscherm, en herstelling en/of vervanging van de koppeling alsook van kapotte banden
- Excess reduction 2: 280 NAD per dag. Hierin is inbegrepen - onbeperkte kilometers, excess reduction 2 (geen vrijstelling), herstelling en/of vervanging van een gebroken windscherm, herstelling en/of vervanging van kapotte banden, schade aan de bovenkant van het voertuig, volledige leef- en keukenuitrusting, gevulde watertank en gasfles(sen), 1 extra chauffeur, wegenkaart, kampeergids, plaatselijke taksen

Ophaling of afgifte van de huurwagen op zaterdag tussen 13.00h en 16.00h, op zondag en publieke feestdagen tussen 08.00h en 16.00h: 500 NAD

One Way toeslagen
- Tussen Windhoek en de verhuurstations in Zuid-Afrika: 4.500 NAD
- Tussen Windhoek en Maun, Botswana: 6.500 NAD
- Tussen Windhoek en Kasane, Botswana: 7.150 NAD
- Tussen Windhoek en Victoria Falls, Zimbabwe: 7.500 NAD

Opmerkingen:
Verhuurstations
Er zijn verhuurstations in Johannesburg, Kaapstad en Windhoek. Ophaling en aflevering in andere plaatsen (Durban, East London, Port Elizabeth, Livingstone, Victoria Falls) is op aanvraag en mits betaling van een extra toeslag.

In ontvangst nemen en terugbrengen van de 4x4 motorhome
Van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot en met 16.30h kan de wagen bij het verhuurstation opgehaald of teruggebracht worden. Zaterdag van 08.00 tot 13.00h. Ophaling en afgifte van de huurwagen is eveneens mogelijk op zaterdag tussen 13.00h en 16.00h en op zondag en publieke feestdagen tussen 08.00h en 16.00h maar dan mits betaling van 500 NAD. Op Kerstdag (25 december) zijn alle verhuurstations gesloten. Bij de opname krijgt u uitvoerig uitleg over het voertuig, met inbegrip van het uit te voeren onderhoud. Het voertuig moet kraaknet worden teruggegeven, zoniet kan een vergoeding worden gevraagd. Voor het ophalen en het verkrijgen van de nodige uitleg over het voertuig moet u 2 à 3 uren rekenen. Voor het binnenleveren van een voertuig moet u 1 uur rekenen. U dient eveneens rekening te houden met 1 uur voor transfer en 1 uur voor inchecktijd van uw vlucht. Internationale vluchten 2 uur!

Benzine
Elk voertuig wordt afgeleverd met een volle benzinetank en moet met een volle benzinetank terug binnen worden gebracht. Benzine die moet worden bijgevuld in het verhuurstation wordt 2 NAD/liter boven de normale prijs van een benzinestation aangerekend.

Huurperiode
De vermelde dagtarieven zijn steeds geldig per dag. De minimum huurperiode bedraagt 7 dagen.

Cross Border Rentals
Het is zeer belangrijk dat u bij reservatie doorgeeft welke landen u met uw voertuig wil doorkruisen. Wilt u met uw huurwagen een ander land binnen rijden dan waar u de huurwagen heeft opgehaald dan heeft u hiervoor een “letter of authorisation” nodig wat u moet aanvragen bij het afhalen van uw huurwagen. Doet u dit niet dan bestaat de kans dat u de grens niet mag oversteken. Tevens vervallen dan alle afgesloten verzekeringen. Voor het opmaken van deze "letter of authorisation" betaald u ter plaatse een "cross border documentation fee" van 500 NAD.
Huurvoertuigen mogen niet binnengebracht worden in Angola, Malawi en Tanzania. Eventuele extra kosten (wegentaksen, enz.) die moeten betaald worden aan de grensposten moeten door de klant ter plaatse betaald worden.

Herstellingen
Kleine herstellingen tot maximum 1.000 NAD mag de huurder laten uitvoeren zonder toelating van het verhuurkantoor. Voor herstellingen die duurder zijn dan 1.000 NAD moet steeds eerst het verhuurkantoor worden gecontacteerd.

Rijbewijs
Een Internationaal rijbewijs of rijbewijs met daarop in het Engels de vermelding 'drivers license' is verplicht. De minimum leeftijd voor chauffeurs en extra chauffeurs is 21 jaar.

Documenten nodig bij ophaling van een huurwagen
- Prepaid Travel Voucher
- Creditcard om de extra kosten te dekken
- Huisadres en telefoonnummer
- Internationaal paspoort en internationaal rijbewijs of rijbewijs met daarop in het Engels de vermelding 'drivers license'
- Plaatselijke contactgegevens

Passagiersverzekering
Een passagiersverzekering is nooit inbegrepen bij de verzekering van het voertuig en kan ter plaatse ook niet afgesloten worden. Het is daarom best voor vertrek een persoonlijke reisverzekering af te sluiten.

Uw reisroute
Om ter plaatse niet voor verrassingen te komen te staan, raden wij u aan om ons vooraf uw verkorte reisroute door te geven. Wij kunnen dat dan doorgeven aan de verhuurmaatschappij zodat zij kunnen zorgen dat de papieren die u nodig heeft om eventuele grensposten te passeren, voor u klaar liggen als u uw voertuig ophaalt. Tevens kunnen wij dan nakijken of uw geplande reisroute ook effectief haalbaar is en u eventueel enkele tips voor onderweg doorgeven. Nuttig om weten is bijvoorbeeld dat, als u in Botswana van Maun naar Kasane (via Moremi en Chobe) wil rijden, u nergens benzine, eten of drank kan krijgen.

Wagentypes
Om de wagenvloot steeds zo modern mogelijk te houden worden regelmatig nieuwe voertuigen/types aangekocht. Als gevolg hiervan wordt nooit een model gegarandeerd maar wel een wagentype.

Klik hier voor een overzicht van de volledige voorwaarden voor het huren van deze voertuigen en lees deze zeer aandachtig!


   
Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-logo.jpg
Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-DCE.jpg

Britz 4WD DCE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-PT.jpg

Britz 4WD PT


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-SCE.jpg

Britz 4WD SCE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-SLE.jpg

Britz 4WD SLE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-STX.jpg

Britz 4WD STX


Namibie/Bevolking/Himba-12.jpg
Namibie/Landschap/Namib-04.jpg
Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-DCE.jpg

Britz 4WD DCE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-PT.jpg

Britz 4WD PT


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-SCE.jpg

Britz 4WD SCE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-SLE.jpg

Britz 4WD SLE


Zuid-Afrika/Motorhomes/Britz-4WD-STX.jpg

Britz 4WD STX