Wie zijn wij?

Travel Worldwide werd begin 1992 opgericht met de bedoeling om reizen te organiseren over de ganse wereld. Al snel realiseerden wij ons echter dat het veel beter was om ons te specialiseren in bepaalde bestemmingen. Eerst verdween de brochure op Azië en Australië, daarna de brochure op Zuid-Amerika. Op dit ogenblik worden enkel nog brochures voor Afrika en voor Noord-Amerika en Canada op de markt gebracht.

Specialisatie wordt hoog in het vaandel gedragen bij Travel Worldwide en om dit te bereiken gaan wij tot het uiterste. Jaarlijks ondernemen wij verschillende studiereizen om te onderhandelen met onze plaatselijke correspondenten en om hotels en lodges te inspecteren. Tevens worden ook de landen, steden en streken die wij aanbieden kriskras doorkruist zodat wij steeds zo veel mogelijk up to date blijven van de plaatselijke situaties.

In tegenstelling met de meeste andere Belgische touroperators geven wij onze reservaties niet zomaar door aan plaatselijke agenten maar werken wij, daar waar mogelijk, rechtstreeks met elk hotel, guesthouse, lodge, enz. Dit brengt voor ons veel extra werk mee maar deze rechtstreekse contacten zorgen ervoor dat wij zeer goed weten waar onze klanten zullen verblijven en borg kunnen staan voor een goede service.

Klanten die bij ons een individueel à la carte programma naar Zuid-Afrika, Namibië, Noord-Amerika of Canada boeken (minstens 10 aaneensluitende nachten + huurwagen), ontvangen voor vertrek een volledig gepersonaliseerde reisbeschrijving en de beste wegenkaarten die er op de markt zijn. Dat deze reisbeschrijvingen goed uitgewerkt zijn bewijzen de complimenten die wij hiervoor regelmatig ontvangen.

Travel Worldwide is een klein kantoor en bestaat uit slechts vijf medewerkers. Dat wordt met opzet zo gehouden omdat we ervan overtuigd zijn dat we, enkel door zo klein te blijven, steeds een persoonlijke service aan onze dossiers kunnen geven. Alle vijf zijn wij zeer enthousiast en kennen we de bestemmingen waarheen we reizen organiseren.

Julien Roelants – oprichter en zaakvoerder van Travel Worldwide

Toen ik in 1982 voor de eerste keer zuidelijk Afrika bezocht had ik geen idee hoe erg de Afrikaanse microbe mij te pakken zou krijgen. Sindsdien heb ik de meeste landen in zuidelijk en Oost-Afrika in alle richtingen doorkruist en een hondertal reizen door dit prachtige continent gemaakt. Nu nog maak ik elk jaar 4 à 5 korte reizen naar Afrika om de hotels die wij aanbieden te inspecteren en tracht dan ook steeds om nieuwe streken te verkennen. Afrika is voor mij intussen een tweede thuis geworden en ik voel me nergens beter dan in een Afrikaans wildreservaat temidden de prachtige natuur en de vele dieren en vogels die daar leven. Samen met mijn collega Karin werk ik voornamelijk de Afrika dossiers uit.
Annie De Smet – reservatieverantwoordelijke Noord-Amerika en Canada

Reeds meer dan 25 jaar reis ik naar Noord-Amerika, Canada en Afrika. Alvorens ons reservatieteam op kantoor te vervoegen, heb ik verschillende reizen begeleid in de landen en streken waarheen wij reizen organiseren. Ook nu nog maak ik verschillende korte reizen per jaar om up-to-date te blijven van de producten die wij aanbieden. Deze kennis staat mij toe om de meest uiteenlopende à la carte aanvragen uit te werken. Op kantoor ben ik, samen met mijn collega's Joeri en Ellen, verantwoordelijk voor de Noord-Amerika en Canada dossiers. Tevens ben ik meestal aanwezig op de Vakantiesalons waar wij onze eigen stand hebben.

Karin Potargent – reservatievantwoordelijke Afrika

Na 20 jaar reiservaring op alle continenten en werkzaam in de toeristische sector, ben ik sinds verschillende jaren terug verzeild geraakt in mijn favoriete Afrika, een magisch continent met een enorme aantrekkingskracht. Het is moeilijk te verklaren maar eens de microbe van Afrika je heeft gebeten, laat ze je niet meer los. De vriendelijkheid van de bevolking, de schoonheid van de natuur, een grote variëteit in landschappen en bezienswaardigheden bezorgen je een onvergetelijke vakantie. Jaarlijks keer ik terug om één van onze bestemmingen te bezoeken en onder andere aan hotelprospectie te doen. Mijn kennis en ervaring zal zeker en vast bijdragen om de reis van uw dromen uit te stippelen.Ellen De Wolf - reservatieverantwoordelijke Noord-Amerika en Canada

Reeds van jong af aan ben ik gefascineerd door Amerika. De foto’s van Yellowstone National Park tijdens de les aardrijkskunde maakten een diepe indruk op mij en bleven in mijn geheugen gegrift: hier zou ik beslist ooit naartoe gaan! Ondertussen ben ik reeds 9 jaar werkzaam in de toeristische sector en heb ik de kans gehad om zowel Amerika als Canada meermaals te ontdekken. Telkens opnieuw blijft het continent me verbazen: wat een verscheidenheid, wat een natuurpracht, wat een heerlijke manier van reizen!! Noord-Amerika blijft mijn favoriete reisbestemming, er is dan ook zoveel moois te zien en te beleven. Wees maar zeker, eenmaal de “Grote Plas” over geweest, blijf je terugkeren. Dankzij mijn reeds verworven productkennis wil ik graag meehelpen in het uitstippelen van uw droomreis!
Joeri Delbaere - reservatieverantwoordelijke Noord-Amerika en Canada

Bij Travel Worldwide ben ik, samen met mijn collega’s Annie en Ellen, verantwoordelijk voor de organisatie van reizen naar Amerika en Canada. Iedere dag op kantoor is een nieuwe uitdaging waar ik veel van bijleer. Door de jaarlijkse studiereizen krijg ik een beter inzicht hoe alles in elkaar zit, zodat ik dan ook deze reizen beter kan organiseren. Na mijn eerste reis naar Amerika, heeft de reismicrobe ook mij te pakken gekregen. Hierdoor ben ik steeds op zoek naar nieuwe bestemmingen en uitdagingen. Op die manier kan ik onze klanten een mooie reis voorstellen en mijn indrukken van deze landen doorgeven.


Algemeen/Cover-Afrika-Amerika-2015-2.jpg
Algemeen/Julien-Roelants-01.jpg
Algemeen/Annie-De-Smet-01.jpg
Algemeen/Karin-Potargent-01.jpg
Algemeen/Ellen-De-Wolf.jpg
Algemeen/Joeri-Delbaere.jpg