Namibia Highlights

kaart

Tijdens deze rondreis bezoekt u op een rustig tempo verschillende van de voornaamste hoogtepunten van Namibië.

In de Namib woestijn bezoekt u de hoogste zandduinen ter wereld en rijdt dan, via de Kuiseb Canyon, naar het koloniale Swakopmund. Onderweg bezoekt u de lagune van Walvis Bay waar 80% van de Afrikaanse flamingo's voorkomen.

In Damaraland gaat u opzoek naar de zeldzame woestijnolifanten en zwarte neushoorns. Tevens bezoekt u hier een traditioneel Damara dorp en de rotstekeningen van Twyfelfontein waarvan sommigen meer dan 6.000 jaar oud zijn.

De laatste dagen van uw reis brengt u door in het Etosha National Park. U volgt de uitgestrekte zoutpan en gaat op zoek naar de vele dieren die hier leven.

U heeft de keuze om tijdens deze reis te verblijven in standaard of luxe hotels en lodges.

Standaard hotels/lodges
Windhoek: Safari Court Hotel
Namib Desert (1ste nacht): Hammerstein Lodge
Namib Desert (2de nacht): Namib Desert Lodge
Swakopmund: Swakopmund Hotel
Damaraland: Igowati Lodge
Etosha National Park (1ste nacht): Etosha Safari Camp
Etosha National Park (2de en 3de nacht): Mokuti Etosha Lodge

Luxe hotels/lodges
Windhoek: Olive Grove Guesthouse
Namib Desert: Sossusvlei Lodge
Swakopmund: Hotel Zum Kaiser
Damaraland: Ugab Terrace Lodge
Etosha National Park (1ste en 2de nacht): Eagle Tented Lodge
Etosha National Park (3de nacht): Onguma Game Reserve


Dag 1 : Brussel-Windhoek
Vertrek uit Brussel met een regelmatige lijnvlucht naar Windhoek in Namibië.
Dag 2 : Windhoek
Bij aankomst te Windhoek worden we verwelkomt en overgebracht naar ons hotel. De rest van de dag zijn we vrij om op eigen houtje de stad te verkennen.
Dag 3 : Windhoek-Namib Desert
We vertrekken van uit Windhoek naar de Namib Desert. Onze bestemming is de Sossusvlei regio, een regio met enkele van de hoogste duinen ter wereld.
Dag 4 : Namib Desert
Deze dag eist een vroege start. We kunnen de kleuren zien veranderen aan de Sossusvlei van rood naar oranje. Aan de Sossusvlei en aan de Deadvlei hebben we een prachtig uitzicht op het woestijnlandschap. In de late morgen bezoeken we de 30 meter diepe Sesriem Canyon, die 18 miljoen jaar geleden ontstaan is door de erosie van de Tsauchab River. In de namiddag hebben we vrije tijd.
Dag 5 : Namib Desert-Swakopmund
We reizen door een mooi berglandschap naar Swakopmund. Onderweg kan het zijn dat we enkele dieren tegenkomen zoals de springbok, oryx, struisvogels of de bergzebra. Ook passeren we de Vogelfederberg, alvorens we via Walvis Bay naar ons hotel in Swakopmund rijden. In Walvis Bay houden we halt om de vele flamingo’s en andere watervogels te bekijken in de lagune.
Dag 6 : Swakopmund
Dit kuststadje is de perfecte locatie om te wandelen, te winkelen en om te ontspannen. Er zijn ook verschillende facultatieve excursies die worden aangeboden zoals dolphin cruises, desert tours, scenic flights, quad biking, dune boarding, …
Dag 7 : Swakopmund-Damaraland
’s Morgens, na het ontbijt, rijden we naar Cape Cross waar soms wel 80.000 zeehonden verblijven. van daaruit rijden we via Brandberg, de hoogste berg van Namibië (2.579 meter), Damaraland in. Damaraland heeft één van de meest geologisch diverse gebieden in Afrika en is één van de minst bevolkte plaatsen in Afrika. Deze plaats is ook de thuis van de unieke woestijnolifant en de zwarte neushoorn. Alvorens naar onze lodge te rijden bezoeken we nog een traditioneel Himba dorp.
Dag 8 : Damaraland-Etosha National Park
We bezoeken Twyfelfontein, een plaats waar Bosjesmensen meer dan 6.000 jaar geleden ongeveer 2.500 tekeningen ingegraveerd en geschilderd hebben. Vervolgens rijden we via de Verbrande Berg, de Orgelpijpen en het Versteende Woud met zijn 260 miljoen jaar oude boomstammen, naar het Etosha National Park.
Dag 9 : Etosha National Park
Na het ontbijt rijden we het Etosha National Park in waar we op zoek gaan naar de vele dieren die hier leven. Met 114 verschillende soorten zoogdieren en 340 verschillende vogeltypes, heeft dit gebied één van de grootste variëteiten aan wilde diersoorten.
Dag 10 : Etosha National Park
Vandaag volgen we de uitgestrekte zoutpan en rijden naar de oostzijde van het park. Tijdens deze route kan het zijn dat we dieren tegenkomen die we nog niet hebben gezien de vorige dag. In de loop van de namiddag rijden we naar onze lodge die niet ver van de uitgang van het park is gelegen.
Dag 11 : Etosha National Park-Windhoek
Na het ontbijt rijden we zuidwaarts naar Windhoek en komen in de late namiddag aan in ons hotel. Onderweg passeren we het kunstenaarsstadje, Okahandja.
Dag 12 : Windhoek-Brussel
Vandaag zijn we vrij tot we worden overgebracht naar de luchthaven van waaruit we onze terugreis naar Europa starten.
Dag 13 : Brussel
Aankomst te Brussel en einde van de reis.

Prijs: vanaf 1.557,25 Euro >>> nu met korting tot 170 Euro per persoon

Afreisdata 2015: 13 en 27 januari - 17 februari - 3, 17 en 31 maart - 14 en 28 april - 12 en 26 mei - 9 en 23 juni - 7 en 21 juli - 4, 11, 18 en 25 augustus - 1, 8, 15, 22 en 29 september - 6, 13, 20 en 27 oktober

Speciale korting van 85 Euro per persoon in Standaard Hotels en van 170 Euro per persoon in Luxe Hotels voor een afreis op 13 januari, 17 maart, 26 mei en 23 juni
Periode: van 01/01/2015 tot 30/06/2015
KamerStandaard HotelsLuxe Hotels
Eenpersoonskamer1 778,103 319,90
Tweepersoonskamer1 557,252 979,65
Periode: van 01/07/2015 tot 31/10/2015
KamerStandaard HotelsLuxe Hotels
Eenpersoonskamer1 830,903 532,55
Tweepersoonskamer1 610,103 149,35

Inbegrepen:
- Transfers van/naar de luchthaven te Windhoek
- Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamer met ontbijt (tijdens het verblijf in luxe hotels/lodges is eveneens overal, behalve in Windhoek, het diner inbegrepen)
- Uitstappen en ingangstickets zoals beschreven in het programma
- Ingangstickets voor de nationale parken en reservaten
- Marine Cruise op Dag 6 indien verblijf in Luxe hotels/lodges
- Transport ter plaatse in comfortabele voertuigen
- Diensten plaatselijke Engelstalige gidsen
- Uitgebreide informatiefarde
- Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen:
- Vliegtuigtickets en luchthaventaksen
- Persoonlijke uitgaven, tips en fooien
- Reis- en annulatieverzekering


   
Namibie/Landschap/Sossusvlei-05.jpg

Sossusvlei

Op 60 km van Sesriem bevindt zich de topatractie van Namibië: Sossusvlei. In jaren met exceptioneel veel regen, breekt de Tsauchab-rivier door het zand en vult de klei-pan van Sossusvlei met water. Dit water trekt niet alleen dieren aan die hier leven, maar ook flamingo’s komen dan aan deze vlei een bezoekje brengen, wat deze plek nog onrealistischer maakt dan ze al is.

De stervormige bergen van zand die de vlei omringen zijn misschien niet de hoogste ter wereld, maar met een gemiddelde hoogte van 300 meter moeten ze voor niets onder doen. De warme tinten van het zand, gaande van zacht abrikoos over oker en fel oranje naar diep rood, geven deze duinen nog een extra dimensie.

Het best kan men deze magische plaats bij zonsopgang aanschouwen en de zandduinen op de gevoelige plaat vast leggen. De eerste zonnestralen brengen immers een verassend licht- en schaduwspel tot leven. Tevens is het dan nog niet te warm. Om de buitenaardse schoonheid van deze plaats nog meer te appreciëren moet u een duin op. Dit is niet altijd even gemakkelijk. Het fijne zand lijkt immers te verdwijnen onder uw voeten. Hoe hoger u klimt, hoe meer u de indruk krijgt dat u ter plaatse blijft ploeteren en dat de top onbereikbaar blijft. Maar éénmaal boven bent u uw vermoeiende klim reeds snel vergeten wanneer u de eindeloze zandvlakte aanschouwt, die zich uitstrekt over 100 km in alle richtingen. Zet u neer in het zand en geniet, alvorens als een uitgelaten kind de duin weer af te rennen. Morgen zal de wind uw voetsporen hebben uitgewist. De duinen van de Namib-woestijn zijn immers niet blijvend. Elke dag opnieuw blaast de wind nieuwe duinkraters met sterk afgelijnde randen en glooiende duinruggen.


Afrika/Dieren/Leeuw-10.jpg
Afrika/Dieren/Luipaard-03.jpg
Afrika/Dieren/Impala-03.jpg
Afrika/Dieren/BatEared-01.jpg