Canyons & Deserts

kaart

Als u van woestijnlandschappen houdt dan is dit het ideale programma voor u.

U start uw reis in de Kalahari woestijn waar u kan kennis maken met echte Bosjesmensen. Van daaruit rijdt u naar de tweede grooetste canyon ter wereld, de Fish River Canyon. Hoewel deze canyon heel doods lijkt, is hij prachtig om te bekijken.

Uw volgende halte is in de Namib woestijn waar zich enkele van de hoogste zandduinen ter wereld bevinden. Hier bezoekt u Sossusvlei en de Sesriem Canyon.

Op het einde van de reis kan u alle stof van de woestijn van u afspoelen tijdens uw verblijf te Swakopmund aan de Atlantische Oceaan.

Tijdens dit programma heeft u de keuze om te verblijven in standaard hotels/lodges of luxe hotels/lodges.

Standaard hotels/lodges
Windhoek: Safari Hotel (BB)
Kalahari Desert: Camelthorn Lodge (BB)
Fish River Canyon: Ai-Ais Hotsprings (BB)
Aus: Bahnhof Hotel (BB)
Namib Desert (1ste nacht): Hammerstein lodge (BB)
Namib Desert (2de nacht): Namib Desert Lodge (BB)
Swakopmund: Swakopmund Hotel (BB)

Luxe hotels/lodges
Windhoek: Safari Court Hotel (BB)
Kalahari Desert: Zebra Lodge (HB)
Fish River Canyon: Canon Lodge (HB)
Aus: Klein Aus Vista, Eagle's Nest (HB)
Namib Desert: Sossusvlei Lodge (HB)
Swakopmund: Hotel Zum Kaiser (HB)


Dag 1 : Windhoek
Bij aankomst te Windhoek worden we verwelkomt en overgebracht naar ons hotel. De rest van de dag zijn we vrij om op eigen houtje de stad te verkennen.
Dag 2 : Windhoek-Kalahari Desert
We reizen naar de grootste zandmassa ter wereld namelijk de Kalahari Desert. De Bosjesmannen noemen dit ‘The Soul of the World’. Door de diepe rode zandduinen en eindeloze grasvlaktes leven er maar een beperkt aantal dieren. Maar enkele dieren hebben zich in de loop der jaren aangepast om hier te kunnen overleven.
Dag 3 : Kalahari Desert-Fish River Canyon
Vandaag reizen we zuidwaarts door uitgebreide rotsplateaus waar we het unieke Quiver Tree Forest bezoeken. Deze bomen staan op een plaats waar enorme stenen op mysterieuze wijze op elkaar zijn gelegd wat een spectaculair uitzicht geeft. Van hieruit rijden we naar onze lodge, die dicht bij de Fish River Canyon gelegen is.
Dag 4 en 5 : Fish River Canyon-Aus
Onze dag begint aan de rand van de Fish River Canyon (diepte van 550 meter), waar we naar de tweede grootste canyon ter wereld kunnen kijken. Vervolgens reizen we verder naar de Karoo. Op dag 5 brengen we een bezoek aan Lüderitz waar we het spookstadje, Kolmanskop, bezoeken dat ons doet denken aan de rijkheid van de Diamond Rush in 1908. Nu staat het compleet leeg door de wind en de hitte van de woestijn. Deze dagen is de kans ook groot dat we onderweg de wilde paarden van de Namib Desert ontmoeten.
Dag 6 : Aus-Namib Desert
Vandaag reizen we noordwaarts door de Pre-Namib naar onze lodge, niet ver van de ingang van de Sesriem Canyon en de Sossusvlei. Op deze plaats liggen enkele van de grootste zandduinen ter wereld dewelke de witte woestijnvlakte overheersen.
Dag 7 : Namib Desert
Deze dag eist een vroege start. De eerste stralen zonneschijn veranderen de kleuren van de zandduinen van rood naar oranje. Aan de Sossusvlei, waar de Tsauchab River tussen de duinen eindigt, klimmen we op een duin waarna we een prachtig uitzicht te hebben op het woestijnlandschap. Hierna bezoeken we de Sesriem Canyon.
Dag 8 : Namib Desert-Swakopmund
Na het ontbijt reizen we door de Gaub and Kuiseb Canyons en bezoeken te Walvis Bay de ondiepe lagune. Hier verblijven soms 80% van alle flamingo’s van het Afrikaanse continent en het is een onvergetelijk zicht wanneer er honderdduizend of meer samen zijn. Vanuit Walvis Bay rijden we daarna verder naar Swakopmund.
Dag 9 : Swakopmund
Dit kuststadje is de perfecte locatie om te wandelen, te winkelen en om te ontspannen. Er zijn ook verschillende facultatieve excursies die worden aangeboden zoals ‘dolphin cruises’, ‘desert tours’ en ‘scenic flights’.
Dag 10 : Swakopmund-Windhoek
Na het ontbijt rijden we oostwaarts naar Windhoek en komen rond het middaguur aan in ons hotel.
Dag 11 : Windhoek
Vandaag zijn we vrij tot we worden overgebracht naar de luchthaven waar deze reis eindigt.

Prijs: vanaf 1.524,75 Euro >>> nu met korting tot 155 Euro per persoon

Afreisdata 2015: 9 en 23 januari - 13 en 27 februari - 13 en 27 maart - 10 en 24 april - 8 en 22 mei - 5 en 19 juni - 3, 17 en 31 juli - 7, 14, 21 en 28 augustus - 4, 11, 18 en 25 september - 2, 9, 16 en 23 oktober

Speciale korting van 75 Euro per persoon in Standaard Hotels en van 155 Euro per persoon in Luxe Hotels voor een afreis op 9 januari, 13 maart, 22 mei en 19 juni
Periode: van 01/01/2015 tot 30/06/2015
KamerStandaard HotelsLuxe Hotels
Eenpersoonskamer1 730,653 128,15
Tweepersoonskamer1 524,752 849,65
Periode: van 01/07/2015 tot 31/10/2015
KamerStandaard HotelsLuxe Hotels
Eenpersoonskamer1 776,153 316,65
Tweepersoonskamer1 570,252 999,15

Inbegrepen:
- Transfers van/naar de luchthaven te Windhoek
- Overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van tweepersoonskamer
- Maaltijden zoals vermeld (BB = ontbijt, HB = half pension)
- Uitstappen en ingangstickets zoals beschreven in het programma
- Ingangstickets voor de nationale parken en reservaten
- Namiddagsafari op Dag 2 indien verblijf in Luxe hotels/lodges
- Marine Cruise op Dag 9 indien verblijf in Luxe hotels/lodges
- Transport ter plaatse in comfortabele voertuigen
- Diensten plaatselijke Engelstalige gidsen
- Uitgebreide informatiefarde
- Plaatselijke taksen

Niet inbegrepen:
- Vliegtuigtickets en luchthaventaksen
- Persoonlijke uitgaven, tips en fooien
- Reis- en annulatieverzekering


   
Namibie/Landschap/Koker-01.jpg

Fish River Canyon

De Fish River, die wat verder uitmondt in de Oranje-rivier, heeft in zuidelijk Namibië een canyon van 161 km uitgegraven. Het ravijn is 549 meter diep en op sommige plaatsen 27 km breed. Hier heeft men adembenemende vergezichten die men vanuit Hobas gemakkelijk kan bereiken. Hoewel velen beweren dat de Fish River Canyon, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten het grootste ravijn ter wereld is, is het slechts het tweede grootste in Afrika. De canyon die uitgesleten is door de Blauwe Nijl in Ethiopië is groter dan die van de Fish River. Nu mag deze ravijn dan niet de grootste in Afrika zijn, hier kan men alleen in superlatieven over praten.

De Fish River Canyon bestaat eigenlijk uit twee canyons, die zich over elkaar geplaatst hebben, het resultaat van tectonische verschuivingen van de aardkorst. Zo zou de eerste canyon gevormd zijn door een oude breuk een miljard jaar geleden en de tweede door een aardverschuiving 500 miljoen jaar terug. De meanders van de Fish River voltooiden het werk en groeven de onderste canyon, de oudste, nog 270 m dieper uit. Vanaf de bovenste rand van de canyon kan men zeer duidelijk twee niveaus onderscheiden.

Voor sportievelingen bestaat er altijd de mogelijkheid om het hoogteverschil van 500 meter van Hikers’ Viewpoint tot de oever van de rivier te voet afleggen. Er is echter geen pad en de afdaling, maar vooral de beklimming is nogal lastig. Voorzie ook voldoende water, stevige stapschoenen en iets om U tegen de zon te beschermen. Het beste kan men deze tocht in de namiddag maken, omdat de zon dan een schaduw werpt op deze canyon-wand.

Van mei tot eind september kan men ook een tocht van 80 km maken van 4 à 5 dagen van Hobas, langs de rivier in de canyon tot aan Ai Ais. Stort U echter niet in dit avontuur als U niet in topconditie bent en geen ervaring heeft met lange trekkings. De Fish River Canyon Hike wordt op sportief vlak immers beschouwd als één van de grootste uitdagingen van zuidelijk Afrika. Kandidaten moeten in Windhoek trouwens een vergunning halen en hiervoor een medisch gezonheidsattest voorleggen. Het mag dan een zware tocht zijn, het is in ieder geval een unieke ervaring. Prachtige landschappen met wonderlijke rotsformaties, kleine paradijselijke zandstrandjes, het groene water van de Fish River en de absolute stilte. De tocht eindigt in het thermale station van Ai Ais, waar men kan relaxen in het warme, zwavelhoudende water in de jacuzzi’s en zwembaden.


Namibie/Landschap/Swakopmund-02.jpg
Namibie/Landschap/Sossusvlei-04.jpg
Namibie/Landschap/Welwitschia-01.jpg